acteren

.

Oorkaan, Twitching Eye Trio, BUITENSTEBINNEN, foto: Ronald Knapp

Sinds mijn afstuderen aan de Mime Opleiding aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, ben ik te zien in verschillende tv- film en (muziek)theaterproducties zoals bij de Veenfabriek, Bambie, Vis a vis, Theatergroep Max, The Lunatics, Orkater en De Gemeenschap en werkte met regisseurs als: Paul Koek, Jetse Batelaan, Roy Peters, Gijs de Lange, Gienke Deuten, Moniek Merkx, Giselle Vegter en Pieter Kramer. In 2006 maakte ik een late night show van eigen liedjes en waargebeurde verhalen op handtasformaat. Als maker werkte ik tot drie keer toe samen met beeldend kunstenaar/ theatermaker Heleen Wiemer.

“Ontzettend leuk om met Reineke te werken! Als actrice die een prachtige kerst/beschermengel voor onze organisatie verbeelde wist ze, ondanks dat ze onze medewerkers niet kende toch meteen verbinding te maken en soms zelfs een emotioneel gesprek te voeren. Heel bijzonder. Ze is betrokken, creatief en doet meer dan ze zou hoeven doen om een klus echt helemaal àf te maken. Ik verheug me nu al op de volgende keer!”
(T. de Vries-Polak)

“Reineke is a disarmingly honest performer! Great talent, humor,sense of timing both as an actress and as a singer/composer.Besides that she’s great fun to work with and a very warm-hearted person, hope to collaborate again in the future.”
(F. Hildenbrand)