Voice Dialogue

Als je leven een toneelstuk is, dan speelt ieder mens in het stuk van zijn leven meerdere rollen. Bij de bakker heb je een andere rol dan in contact met je moeder of je eigen kind. Deze rollen kun je ook delen of ikken noemen. Een deel van je is nog kind, een ander deel is al volwassen. Een deel van je is emotioneel, een ander deel is juist rationeel. Denk ook aan delen als: de innerlijke criticus (het deel van je dat altijd maar kritiek op jou heeft) of de perfectionist, (het deel waarvoor iets nooit goed genoeg is), of de pleaser (het deel wat aardig gevonden wil worden). Zo zijn er nog veel meer delen die samen jouw persoonlijkheid vormen. Sommige delen spelen de hoofdrol in je leven, andere delen zijn figurant of staan nog in de coulissen te wachten tot ze op mogen komen. Deze verschillende delen hebben veel invloed op ons leven, maar we zijn ons niet altijd bewust van hun stem.

Voice Dialogue is een manier om de verschillende delen van jezelf aan het woord te laten. Zo word je je bewust van hun aanwezigheid, functies en behoeften en wordt rond een situatie of thema dat in je leven speelt, in kaart gebracht hoe je er in staat, wat je belemmert en wat kan helpen om die belemmering op te heffen. Door je bewust te worden van je innerlijk theater, word je de regisseur van al je ikken.

Voice Dialogue is een praktische, verhelderende, diepgaande en ook speelse manier om inzicht te krijgen in jezelf, je bewustzijn en keuzevrijheid te vergroten en te ontdekken hoe rijk je binnenwereld is.

Hoe?

Tijdens een coaching sessie wordt met Voice Dialogue gewerkt als verschillende deelpersoonlijkheden zich als vanzelf in het gesprek aandienen. De verschillende delen worden op verschillende plaatsen in de ruimte opgesteld.

Voice Dialogue vindt zijn oorsprong bij Jung en is ontwikkeld door het Amerikaanse echtpaar Hal en Sidra Stone.

Reacties

‘Ik heb een Voice Dialogue sessie met Reineke gedaan en ik ben er eigenlijk sprakeloos van, maar tegelijk zó enthousiast! Ik had geen idee hoe verhelderend zoiets kon werken en dat er in één klap zoveel pijn omgezet kon worden. Het begin van een proces is ingezet. Ze heeft mij geleerd contact te maken met mijn gevoel en een handvat gegeven om er naar terug te kunnen als ik weer van mezelf weg schiet. Het fijne vond ik dat me totaal niet gepusht of opgejaagd voelde om een bepaalde vordering te maken. Daardoor had ik juist de ruimte om een voor mij grote stap te zetten. Ik voelde me veilig en gehoord. Het feit dat zij er altijd is als ik het even niet meer weet, is heel fijn.’ (Cher, Rotterdam)

‘Ik heb een paar keer Voice Dialogue sessie bij Reineke gedaan. Het heeft mij veel inzicht gegeven in mijn eigen onzekerheid. Ik weet nu waar het vandaan komt en hoe ik er mee om kan gaan. Ik kan er van een afstandje naar kijken en identificeer me er niet meer helemaal mee.’  (Tess, Amsterdam)

‘Reineke schept een veilige en comfortabele omgeving en verplaatst zich erg makkelijk in mensen.’ (Eva, Amsterdam)

‘Door haar humor en oprechte interesse voelde het direct vertrouwd. Niks moet, alles mag. Voice Dialogue heeft mij geleerd hoe ik mijn eigen oplossingen kan vinden.’ (Martin, Amsterdam)