nieuws

Theaterhuiskamer

De Theaterhuiskamer zet een jarenlange traditie van community art in de Cliffordstudio voort. In dit sociaal culturele project van Stichting Kudde werk ik samen met theatermaker/ danseres Maaike van de Westeringh. Wij maken Community Theater met buurtbewoners vanuit hun eigen verhalen en ervaringen.
In de tussentijd, Theaterhuiskamer. Foto, Frank SchoevaartWij vinden het indrukwekkend om met mensen te werken die naast hun succesverhalen ook hun eigen tekortkomingen durven te laten zien en via theater nieuwe kanten van zichzelf ontdekken. Door hun eigen verhalen via theater te transformeren voelen de deelnemers dat ze niet alleen zijn, krijgen een nieuw perspectief op hun leven en meer zelfvertrouwen. Zo ontstaat er verbinding met de buurt en de mensen om hen heen.

In 2016 en 2017 maakten wij met 19 bewoners van verschillende leeftijd de ontroerende voorstelling ‘In de tussentijd’ over de cyclus van het leven. Wil je op de hoogte gehouden worden van de projecten van de Theaterhuiskamer? Lees meer op onze facebook-pagina of stuur een mail naar: theaterhuiskamer@gmail.com

Foto: Frank Schoevaart

het-griezelorkestHet Griezelorkest

Vanaf februari 2017 ben ik te zien in het Griezelorkest. Een theatraal concert met het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Residentie Orkest.

go005

Foto: Helene van Domburg

Remko Vrijdag (o.a. Het KlokhuisWelkom in de Gouden/ IJzeren Eeuw en Dolfje Weerwolfje) speelt Archibald: het manusje-van-alles dat ervoor moet zorgen dat alles voor het orkest goed geregeld is. Als er iets fout gaat, is het zijn schuld. En vandaag is het goed mis: de dirigent is zoek! Archibald begint een zoektocht door het hele gebouw, dat plotseling betoverd lijkt. Zo zijn de wc’s veranderd in een immense ijsvlakte en is de muziekbibliotheek ineens een spookachtig moeras. Lukt het Archibald om de dirigent op tijd te vinden? Een mysterieuze tocht door alle uithoeken van het concertgebouw, met muziek uit Britten’s The young person’s guide to the orchestra.

Dirigent: Jasper de Waal
Regie en tekst: Dagmar Slagmolen
Acteurs: Remko Vrijdag en Reineke Jonker

www.rotterdamsphilharmonisch.nl
www.residentieorkest.nl


 

droomwereld-2016Droomwereld 

In de muziekateliervoorstelling Droomwereld, geproduceerd door de Muziekschool Amsterdam en Loek van Zoolingen, heb ik de eer dit najaar (2016) een paar rollen te spelen. Zo speel ik een frietje, Cindy in laptopland en een verdwenen dochter.

Deze leuke muzikale voorstelling voor het basisonderwijs is gemaakt door: Merel Hutten, Han van ’t Land en Allerd van den Bremen.

 

logo-theaterhuiskamer

 

 

Theaterhuiskamer

Vanaf 10 oktober 2016 begint het vervolg op de Theatercommunity; de Theaterhuiskamer, een project van Stichting Kudde in de Cliffordstudio Amsterdam. We maken theater vanuit eigen levensverhalen. Het is een leerzame, creatieve, sociale middag vol gezelligheid onder begeleiding van Maaike van de Westeringh en ik. Dit jaar werken we met ouderen vanaf 70 jr. en jongeren tussen de 16-29 jr. Zin om nieuwe mensen uit Amsterdam West te ontmoeten? Hou je van verhalen vertellen of theater? Meer informatie vind je op facebook.

 

 

DROOM PosterDroom

 

Momenteel repeteer ik voor de voorstelling DROOM, van Stichting Urban Gorilla’s. Een beeldende en muzikale voorstelling met een rijdende tribune in de open lucht, onder regie van Anne Rooschüz en Andreas Bachmair in de Deysselbuurt in Amsterdam Nieuw-West.

www.droomvoorstelling.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik ben als ik zingIk ben als ik zing

Daarnaast ben ik begonnen met het draaien van de nieuwe natuur fictie documentaire van filmmaakster Josephine Hamming: ‘Ik ben als ik zing’. Een film over vogelzang en de menselijke stem. De film zal gedraaid worden in 2016 en 2017.

www.wildlifefilm.nl

 

 

 

Radio Osdorp

Verder is elke woensdag Radio Osdorp te beluisteren waar ik aan meewerk, via StadsFM. Kijk voor info of het terugluisteren van uitzendingen op www.osdorpdevertellendewijk

 

 

 

 

FullSizeRenderDe mensenwinkel

Op 10 en 11 juni 2016 is de voorstelling ‘De Mensenwinkel’ weer te zien die ik geregisseerd heb bij WCTA. Om 20 uur in Theater De Ruimte in de Cliffordstudio. Een voorstelling over mens zijn, gespeeld door buurtbewoners.

DE MENSENWINKEL poster 10 en 11 juni 2016

Advertenties