nieuws

Het Hoorspelhotel

Afgelopen zomer speelde ik met Sjaak Hartog (rasacteur en creatieve 1000poot uit Rotterdam check zijn site: Studio Sjaak) op de Parade in het Hoorspelhotel. Samen speelden we 10 rollen binnen 40 minuten. Meer info: De Parade

 

Westergas Stories

FullSizeRender-1Jan. 2018: Vanwege het 15-jarig bestaan van de Westergasfabriek in 2018 zijn we met de Theaterhuiskamer gevraagd om 6 korte voorstellingen te maken op 6 binnenlocaties van de Westergasfabriek met buurtbewoners en hun persoonlijke verhalen in de hoofdrol. Voor ‘Westergas Stories’ zijn we momenteel nog op zoek naar buurtbewoners met een bijzonder waargebeurd verhaal dat zich afspeelt op het terrein van dit bruisende cultuurpark. Heb je een leuk, opvallend, bijzonder ‘Westergas verhaal’ of wil je meer weten? Mail: theaterhuiskamer@gmail.com

 


.
Theaterhuiskamer

De Theaterhuiskamer zet een jarenlange traditie van community theater in de Cliffordstudio voort. Dit sociaal culturele project van Stichting Kudde heb ik samen met theatermaker/ danseres Maaike van de Westeringh opgezet. Wij maken community theater met buurtbewoners uit Amsterdam-west, vanuit hun eigen verhalen en ervaringen.

In de tussentijd, Theaterhuiskamer. Foto, Frank Schoevaart

Foto: Frank Schoevaart

Door verhalen over hun eigen (soms niet makkelijke leven) om te zetten in theater, voelen zij dat ze niet alleen zijn, krijgen een nieuw perspectief op hun leven en meer zelfvertrouwen. Zo ontstaat er verbinding met de buurt en de mensen om hen heen.

In 2016 en 2017 maakten wij met 19 bewoners van verschillende leeftijd de komische en ook ontroerende voorstelling ‘In de tussentijd’, rond het thema ‘vergankelijkheid’. Wil je op de hoogte gehouden worden van de projecten van de Theaterhuiskamer? Lees meer op onze facebook-pagina of stuur een mail naar: theaterhuiskamer@gmail.com

……
…….
….

Het Griezelorkest

Vanaf februari 2017 ben ik te zien in het Griezelorkest. Een theatraal concert met het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Residentie Orkest.

go005

Remko Vrijdag (o.a. Het KlokhuisWelkom in de Gouden/ IJzeren Eeuw en Dolfje Weerwolfje) speelt Archibald: het manusje-van-alles dat ervoor moet zorgen dat alles voor het orkest goed geregeld is. Als er iets fout gaat, is het zijn schuld. En vandaag is het goed mis: de dirigent is zoek! Archibald begint een zoektocht door het hele gebouw, dat plotseling betoverd lijkt. Zo zijn de wc’s veranderd in een immense ijsvlakte en is de muziekbibliotheek ineens een spookachtig moeras. Lukt het Archibald om de dirigent op tijd te vinden? Een mysterieuze tocht door alle uithoeken van het concertgebouw, met muziek uit Britten’s The young person’s guide to the orchestra.

Dirigent: Jasper de Waal
Regie en tekst: Dagmar Slagmolen
Acteurs: Remko Vrijdag en Reineke Jonker

www.rotterdamsphilharmonisch.nl
www.residentieorkest.nl
….


Droomwereld

droomwereld-2016In de muziekateliervoorstelling Droomwereld, geproduceerd door de Muziekschool Amsterdam en Loek van Zoolingen, heb ik de eer dit najaar (2016) een paar rollen te spelen. Zo speel ik een frietje, Cindy in laptopland en een verdwenen dochter.
Deze leuke muzikale voorstelling voor het basisonderwijs is gemaakt door: Merel Hutten,
Han van ’t Land en Allerd van den Bremen.

>>>

 

..

Theaterhuiskamer

Vanaf 10 oktober 2016 begint het vervolg op de Theatercommunity; de Theaterhuiskamer, een project van Stichting Kudde in de Cliffordstudio Amsterdam. We logo-theaterhuiskamermaken theater vanuit eigen levensverhalen. Het is een leerzame, creatieve, sociale middag vol gezelligheid onder begeleiding van Maaike van de Westeringh en ik. Dit jaar werken we met ouderen vanaf 70 jr. en jongeren tussen de 16-29 jr. Zin om nieuwe mensen uit Amsterdam West te ontmoeten? Hou je van verhalen vertellen of theater? Meer informatie vind je op facebook.
>>>

………

DROOM Poster
Droom

Momenteel repeteer ik voor de voorstelling DROOM, van Stichting Urban Gorilla’s. Een beeldende en muzikale voorstelling met een rijdende tribune in de open lucht, onder regie van Anne Rooschüz en Andreas Bachmair in de Deysselbuurt in Amsterdam Nieuw-West.

www.droomvoorstelling.nl

 

 

…..

 

…..
Ik ben als ik zing 

Ik ben als ik zing

Daarnaast ben ik begonnen met het draaien van de nieuwe natuur fictie documentaire van filmmaakster Josephine Hamming: ‘Ik ben als ik zing’. Een film over vogelzang en de menselijke stem. De film zal gedraaid worden in 2016 en 2017.

www.wildlifefilm.nl

 

 


…….
Radio Osdorp

Verder is elke woensdag Radio Osdorp te beluisteren waar ik aan meewerk, via StadsFM. Radio OsdorpKijk voor info of het terugluisteren van uitzendingen op www.osdorpdevertellendewijk

 

 

..

De mensenwinkel 

FullSizeRenderOp 10 en 11 juni 2016 is de voorstelling ‘De Mensenwinkel’ weer te zien die ik
geregisseerd heb bij WCTA. Om 20 uur in Theater De Ruimte in de Cliffordstudio. Een voorstelling over mens zijn, gespeeld door buurtbewoners.