nieuws

Het Hoorspelhotel

Afgelopen zomer speelde ik met Sjaak Hartog (rasacteur en creatieve 1000poot uit Rotterdam check zijn site: Studio Sjaak) op de Parade in het Hoorspelhotel. Samen speelden we 10 rollen binnen 40 minuten. Meer info: De Parade

Westergas Stories

FullSizeRender-1Jan. 2018: Vanwege het 15-jarig bestaan van de Westergasfabriek in 2018 is de Theaterhuiskamer gevraagd om 6 korte voorstellingen te maken op 6 binnenlocaties van de Westergasfabriek met buurtbewoners en hun persoonlijke verhalen in de hoofdrol. Voor ‘Westergas Stories’ zijn we momenteel nog op zoek naar buurtbewoners met een bijzonder waargebeurd verhaal dat zich afspeelt op het terrein van dit bruisende cultuurpark. Heb je een leuk, opvallend, bijzonder ‘Westergas verhaal’ of wil je meer weten? Mail: theaterhuiskamer@gmail.com

Het Griezelorkest

Vanaf februari 2017 ben ik te zien in het Griezelorkest. Een theatraal concert met het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Residentie Orkest.

go005Remko Vrijdag (o.a. Het KlokhuisWelkom in de Gouden/ IJzeren Eeuw en Dolfje Weerwolfje) speelt Archibald: het manusje-van-alles dat ervoor moet zorgen dat alles voor het orkest goed geregeld is. Als er iets fout gaat, is het zijn schuld. En vandaag is het goed mis: de dirigent is zoek! Archibald begint een zoektocht door het hele gebouw, dat plotseling betoverd lijkt. Zo zijn de wc’s veranderd in een immense ijsvlakte en is de muziekbibliotheek ineens een spookachtig moeras. Lukt het Archibald om de dirigent op tijd te vinden? Een mysterieuze tocht door alle uithoeken van het concertgebouw, met muziek uit Britten’s The young person’s guide to the orchestra.

Dirigent: Jasper de Waal

Regie en tekst: Dagmar Slagmolen

Acteurs: Remko Vrijdag en Reineke Jonker

www.rotterdamsphilharmonisch.nl

www.residentieorkest.nl

Droomwereld

droomwereld-2016In de muziekateliervoorstelling Droomwereld, geproduceerd door de Muziekschool Amsterdam en Loek van Zoolingen, heb ik de eer dit najaar (2016) een paar rollen te spelen. Zo speel ik een frietje, Cindy in laptopland en een verdwenen dochter. Deze leuke muzikale voorstelling voor het basisonderwijs is gemaakt door: Merel Hutten, Han van ’t Land en Allerd van den Bremen.

DROOM Poster

Droom

Momenteel repeteer ik voor de voorstelling DROOM, van Stichting Urban Gorilla’s. Een beeldende en muzikale voorstelling met een rijdende tribune in de open lucht, onder regie van Anne Rooschüz en Andreas Bachmair in de Deysselbuurt in Amsterdam Nieuw-West.

 

www.droomvoorstelling.nl

 

Ik ben als ik zing 

Ik ben als ik zing

Daarnaast ben ik begonnen met het draaien van de nieuwe natuur fictie documentaire van filmmaakster Josephine Hamming: ‘Ik ben als ik zing’. Een film over vogelzang en de menselijke stem. De film zal gedraaid worden in 2016 en 2017.

www.wildlifefilm.nl

 

Radio Osdorp

Verder is elke woensdag Radio Osdorp te beluisteren waar ik aan meewerk, via StadsFM. Radio OsdorpKijk voor info of het terugluisteren van uitzendingen op www.osdorpdevertellendewijk

 

De mensenwinkel 

FullSizeRenderOp 10 en 11 juni 2016 is de voorstelling ‘De Mensenwinkel’ weer te zien die ik geregisseerd heb bij WCTA. Om 20 uur in Theater De Ruimte in de Cliffordstudio. Een voorstelling over mens zijn, gespeeld door buurtbewoners.